20 Μαΐ 2010

Ο αγώνας Συνεχίζεται - Κλιμακώνεται

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη μαζικότητα και δυναμική των κινητοποιήσεων της 20ης Μάη σε όλη την Ελλάδα. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προωθήθηκε από το σύνολο σχεδόν του τύπου, παρά την ασφυκτική πίεση για αποδοχή του "μονοδρόμου ΕΕ-ΔΝΤ",  παρά την προσπάθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών να υποσκάψουν την απεργία, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία ύψωσαν ανάστημα. Πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση: Φτάνει πια! Να αποσυρθούν τα αντεργατικά μέτρα! Κάτω η χούντα Κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ! Έξω τώρα από την επιτήρηση ΔΝΤ-ΕΚΤ! 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζομένους, την ουσιαστική δυναμική της πορείας αλλά και τον διαχωρισμό και απομόνωση των λανθασμένων πρακτικών που εμφανίσθηκαν από μειοψηφικά στοιχεία της διαδήλωσης στις 5 Μάη. 
Το επόμενο διάστημα ο αγώνας πρέπει να συνεχισθεί, ο κοινωνικός αναβρασμός να ενταθεί, η απομονιμοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής να γίνει ακόμα πιο φανερή. Τίποτα δεν μας ενώνει με την κυβέρνηση και την πολιτική της, τίποτα δεν μας ενώνει με την συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και την από τα δεξιά πίεση των βιομηχάνων. Μας ενώνουν τα συμφέροντα μας, ο κοινός αγώνας των εργαζομένων που πρέπει να δοθεί και μπορεί να κερδίσει. Μπορούμε σήμερα να αποτρέψουμε μέρος των μέτρων, μπορούμε σήμερα να διαμορφώσουμε έναν άλλο ταξικό συσχετισμό, μια άλλη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα που μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα σε μια κατεύθυνση που πραγματικά να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των κοινωνικών αγώνων, διαμόρφωσης καλύτερων πολιτικών όρων, πρόταξης μιας πραγματικά μάχιμης και ριζοσπαστικής πολιτικής διεξόδου για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Ραντεβού στους αγώνες των επόμενων ημερών, 
ραντεβού στις παρεμβάσεις και στις συζητήσεις...
...Μεγάλο ραντεβού στις 29 Μάη στην κινητοποίηση που κάλεσε η ΑΔΕΔΥ!