13 Μαΐ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το Παράρτημα

Οι κινητοποιήσεις της 5ης Μάη αποτελούν ιστορική μέρα για το εργατικό και λαϊκό κίνημα στον αγώνα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Η συμμετοχή, η μαχητικότητα και η ενωτική διάθεση του κόσμου της δουλειάς, της νεολαίας, των άνεργων, των συνταξιούχων, παρά την επίθεση των κρατικών δυνάμεων της καταστολής, δείχνουν ότι ο λαός έχει στα χέρια του τη δύναμη για την ανατροπή των νέων μέτρων και συνολικά της προωθούμενης υπεραντιδραστικής πολιτικής .

Μαζί όμως με τις μεγαλειώδεις εργατικές διαδηλώσεις έκαναν την εμφάνισή τους πρακτικές τυφλής ατομικής βίας που οδήγησαν στο θάνατο των 3 εργαζομένων στη Marfin. Πρακτικές που έχουν αντικειμενικά προβοκατόρικο ρόλο. Δίνουν πάτημα στην πολιτική εξουσία να τις χρησιμοποιεί στην προσπάθεια να νομιμοποιήσει την κυβερνητική πολιτική συντριβής του εργατικού κινήματος. Καμία όμως τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της, οι δυνάμεις καταστολής και η εργοδοτική τρομοκρατία έχουν την πολιτική, ηθική και ουσιαστική ευθύνη για το τραγικό αυτό γεγονός.

Είναι προφανές ότι η αριστερά του συλλογικού εργατικού αγώνα και της εργατικής δημοκρατίας τοποθετείται απέναντι στην ατομική βία την οποία καταδικάζει.