8 Δεκ 2009

Δελτίο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις πορείες 6 & 7 Δεκέμβρη

           Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εργαζόμενων στις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 6 και 7 Δεκέμβρη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών έδειξε ότι τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη δεν ήταν μια έκρηξη τυφλής βίας όπως πολλοί κυβερνητικοί παράγοντες θέλησαν να τη χαρακτηρίσουν, αλλά έχει βαθύτερα αίτια. Γι’ αυτό και πέρυσι και φέτος οι διαδηλώσεις είχαν ξεκάθαρο περιεχόμενο ενάντια στην πολιτική που ασκούν οι κυβερνήσεις που πετάνε στο περιθώριο τη νεολαία, διαλύουν την εκπαίδευση, οδηγούν σε αδιέξοδο τον κόσμο της εργασίας και ακολουθούν πολιτική λιτότητας και απολύσεων, ώστε την κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι κι όχι αυτοί που τη δημιούργησαν.
           Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συμμετείχαμε στις μαζικές αυτές κινητοποιήσεις και θα συνεχίσουμε ώστε να ενταθεί το μέτωπο των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων που βάζουν ανάχωμα στην αναδιαρθρωτική πολιτική και υπερασπίζονται τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

           Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την ωμή αστυνομική βία που ασκήθηκε εναντίον διαδηλωτών τόσο στην Αθήνα όσο και στην Πάτρα αλλά και σε άλλες πόλεις. Οι τραυματισμοί διαδηλωτών, όπως αυτό από αστυνομική μοτοσικλέτα, δεν έχουν να κάνουν με την ατομική επιλογή του συγκεκριμένου αστυνόμου, αλλά με την πολιτική εντολή που είχε δώσει η ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το ίδιο ακριβώς επιβεβαιώνεται και από τις 51 αδικαιολόγητες προσαγωγές που είχαμε στην Πάτρα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να τρομοκρατήσει τον κόσμο ώστε να μην συμμετέχει σε κινητοποιήσεις για να μπορέσει το επόμενο διάστημα να περάσει ανενόχλητη τα αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζει. Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει.
            Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., όμως καταδικάζουμε και διαχωριζόμαστε από τις ενέργειες και πρακτικές που αντί να ενισχύουν τελικά βάλουν το κίνημα και καλλιεργούν όχι συλλογικούς αλλά ατομικούς τρόπους δράσης. Τέτοιες λογικές προσπάθησαν να μεταφέρουν ως φαρσοκωμωδία τις μεγαλειώδεις περσινές κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη. Οι πρακτικές αυτές, όπως η επίθεση στον πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, τελικά δίνουν άλλοθι για την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Αποτελούν πρακτικές που παράγονται από τον εγκλεισμό και την κρατική καταστολή αλλά δεν συμβάλουν στην μαζική και ανατρεπτική συγκρότηση του κινήματος. Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. καλούμε στην ουσιαστική και σε βάθος συνέχιση του αγώνα με βασικό κόμβο του επόμενου διαστήματος την σύγκλιση απεργίας και διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού λιτότητας του ΠΑΣΟΚ.
Η Επιτροπή Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Πάτρας

08/12/2009

ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή Πάτρας