9 Φεβ 2022

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΛΓΑΣ

Μαζικός, Ανατρεπτικός αγώνας ενάντια στην εγκληματική κυβέρνηση και την πολιτική της!

Δύο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας και η δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει ένα εφιαλτικό τοπίο για την υγεία, τη ζωή του και την αξιοπρέπεια του λαού. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των υγειονομικών του ΕΣΥ που έχουν βοηθήσει να σωθούν χιλιάδες ασθενείς, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τις 22.000. Δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν καθημερινά την ζωή τους ή βρίσκονται διασωληνωμένοι σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία, με ανεπαρκείς υποδομές και λιγοστό, εξουθενωμένο προσωπικό.

Τώρα με την πανδημία να συνεχίζεται και καθώς βιώνουμε ένα βαρύ  χειμώνα, ένα σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων χτύπησε ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημά μας. Ολόκληρα τμήματα εργαζομένων χάνουν τα εισοδήματά τους λόγω των «μέτρων» που λαμβάνονται για την πανδημία χωρίς καμία ενίσχυση, ενώ μια σκληρή ταξική επίθεση συντελείται μέσα από την πρωτοφανή ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανεργία στα ύψη και τις περικοπές των συντάξεων. Οι τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση), είναι αποτέλεσμα της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, καθώς βασικά προϊόντα και κυρίως η ενέργεια αντιμετωπίζονται όχι ως κοινωνικά αγαθά, αλλά ως εμπορεύματα.

Το κόστος μετάβασης στην «πράσινη ενέργεια» με τις ιδιωτικοποιήσεις, την απελευθέρωση της ενέργειας και το χρηματιστήριο της ενέργειας, καλείται να πληρώσει η εργατική πλειοψηφία, ενώ καταδικάζουν χιλιάδες στο κρύο και την δυσκολία να εξυπηρετήσουν άλλες βασικές καθημερινές ανάγκες. Οι αυξήσεις σε τρόφιμα, διόδια, μετακίνηση, βασικά αγαθά  οδηγούν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά στην οικονομική αφαίμαξη. Ακόμα και τα τεστ Covid-19 που διεξάγονται από ιδιώτες κοστίζουν πανάκριβα λόγω της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών εταιρειών.

Τα ψίχουλα και «αντισταθμιστικά» μέτρα, που προσπάθησε να ψελλίσει η κυβέρνηση είναι μια κοροϊδία, ενώ  φορτώνουν σε εμάς το κόστος της ενεργειακής μετάβασης αντί σε αυτούς που προκάλεσαν την κλιματική κρίση, ενώ τα λεφτά των κρατικών ενισχύσεων και του ταμείου «ανακάμψης» δίνονται με την σέσουλα στους επιχειρηματικούς ομίλους ενώ με την  αλλαγή του χρόνου ενεργοποιήθηκαν νέα χαράτσια που περιορίζουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων.

Απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης υπάρχει συναίνεση όλων των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων. Θέλουν να μας πείσουν ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Να συγκαλύψουν τις ευθύνες  της Ε.Ε., την  ταξική εκμετάλλευσης της πανδημίας, την κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιρειών και των ιδιωτικών κλινικών. Η εκκωφαντική σιωπή του εργοδοτικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ρίχνει νερό στον μύλο της πολιτικής τους.

Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Η εγκληματική κυβέρνηση και η πολιτική της πρέπει να ανατραπει για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Ήρθε η ώρα για μια λαϊκή αντεπίθεση. Ένα μεγάλο, παλλαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που να διεκδικήσει αλλά και να επιβάλλει μια σειρά από αναγκαία μέτρα προστασίας και επιβίωσης των εργαζομένων/ανέργων και της νεολαίας

Απαιτούμε:

  • Καμιά αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Άμεσο πάγωμα των ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης, διατροφής και υγιεινής εν μέσω πανδημίας. Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής, μείωση συντελεστών σε ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα βασικά είδη.
  • Τέρμα στις συνεχείς φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, σε κάθε οικονομικό τομέα. Τις κρίσεις, πανδημική, οικονομική, κλιματική, ενεργειακή να τις πληρώσουν αυτοί που τις προκαλούν.
  • Ρεύμα, νερό, θέρμανση, τηλεπικοινωνία είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα. Έξω οι ιδιωτικές εταιρείες από την ενέργεια και το νερό. Δημόσιος έλεγχος με σκοπό την κάλυψη των αναγκών, όχι το κέρδος.
  • Πλαφόν στα ενοίκια και άμεσο πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των σχετικών εξώσεων. Πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας. Κανένας άστεγος ή άστεγη.
  • Αύξηση του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης και του επιδόματος ανεργίας που πρέπει να δίνεται για όλη τη διάρκεια της. Κανένας και καμία χωρίς τροφή και άλλες βασικές ανάγκες.
  • Αύξηση των μισθών και των συντάξεων. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Κατάργηση του Ν.Χατζηδάκη.
  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους και όλες. Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες (παιδεία –υγεία – πρόνοια – συγκοινωνίες-προστασία του φυσικού περιβάλλοντος) και όχι για τις τράπεζες, το χρέος, τις επιδοτήσεις των «επενδυτών», τις δαπάνες για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς»