22 Φεβ 2022

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

 

ΠΑΤΡΑ: 12.30 μ.μ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8.30 π.μ. ΠΛ. ΜΑΒΙΛΛΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ




ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απεργούνε για την υγεία όλων των εργαζόμενων και του λαού. Η απεργία τους είναι κομμάτι των μαχών που δίνει η εργατική τάξη και η νεολαία ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας, της καταστολής, του ρατσισμού, της ακρίβειας που κατατρώει τους ήδη πετσοκομμένους μισθούς. 

Ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό έχει ξεπεράσει τις 25.000. Ακόμα και ο Τσιόδρας με την περιβόητη μελέτη του αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι αυτό γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού. Το φούντωμα των κρουσμάτων, η αύξηση των διασωληνωμένων άλλα κυρίως των νεκρών του κορονοϊού, η μετατροπή ξανά του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, η πρωτοφανής αύξηση της λοιπής νοσηρότητας είναι το αποτέλεσμα της δολοφονικής τους πολιτικής.

Η κυβέρνηση έκοψε εκατοντάδες εκατομμύρια από τις δαπάνες για το ΕΣΥ στον προϋπολογισμό του 2022 και ετοιμάζει ένα θηριώδες πρόγραμμα περικοπών το επόμενο διάστημα στο όνομα της «δημοσιονομικής σταθερότητας» και των «πρωτογενών πλεονασμάτων», που ήδη προαναγγέλει η ΕΕ για τους λαούς της Ευρώπης . Δηλαδή για να ξεπληρώνει το δημόσιο χρέος που βγαίνει εκτός ελέγχου στους τραπεζίτες. Την ίδια στιγμή ψήφισε πρόσθετες πολεμικές δαπάνες ύψους 7 δις ευρώ στη βουλή, για νέα Ραφάλ και φρεγάτες. «Λέφτόδεντρα» υπάρχουν για τις πολεμοκάπηλες εξορμήσεις της άρχουσας τάξης στο πλευρό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά δεν υπάρχουν για την υγεία, την παιδεία, τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η ανατροπή αυτής της δολοφονικής πολιτικής και της κυβέρνησης που την υπηρετεί είναι επείγουσα ανάγκη. Η απεργία στις 23 Φλεβάρη είναι βήμα σε αυτή την προοπτική για την κατάκτηση όλων των αιτημάτων των υγειονομικών:

·                Μαζικές μόνιμες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις όλων των κατηγοριών των συμβασιούχων τώρα στα νοσοκομεία.

·                Έξω οι εργολάβοι, να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που βρίσκονται σε αναστολή.

·                Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν σύστημα υγείας με εθνικοποίηση του ιδιωτικού τομέα χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαικό έλεγχο. Να επιταχτούν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα χωρίς καμιά αποζημίωση στους κλινικάρχες και να ενταχτούν στο ΕΣΥ

·                Αύξηση αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες σε ΜΕΘ, υποδομές και εξοπλισμό, αυξήσεις στους μισθούς ένταξη στα ΒΑΕ.

Η νίκη σε αυτή τη μάχη δε θα έρθει με κορώνες από τα έδρανα της βουλής, από την αναμονή της κάλπης. Θα έρθει με την κλιμάκωση των αγώνων μας, στην απεργία και το «πεζοδρόμιο».

Με αγώνα για την ανατροπη συνολικά της πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαιου και της ΕΕ. Της πολιτικής που βάζει πάνω απ την υγεία, τα δικαιώματα και την ζωή του λαού τα συμφέροντα των κλινικαρχών, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών. Ενάντια στην συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που συμφωνούν στα βασικά και τσακώνονται για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.

 Αυτός ο δρόμος είναι  η μόνη διέξοδος από την κρίση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζει όλες τις δυνάμεις της στη στήριξη, το άπλωμα και τη συγκρότηση των εργατικών αγώνων σε γνήσια εναλλακτική απέναντι στο θανατερό σύστημα.