4 Ιουν 2019

Αλληλεγγύη στον Τούρκο αγωνιστή Sami Solmaz


Αλληλεγγύη στον Τούρκο αγωνιστή Sami Solmaz

Πριν από περίπου ένα μήνα συνελήφθη από το λιμενικό στο λιμάνι της Πάτρας ο κομμουνιστής Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας και φυλακίστηκε άδικα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, παρόλο που εδώ και χρόνια είναι νόμιμος πολίτης της Γαλλίας και αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας. O Sami Solmaz μέχρι σήμερα κρατείται κάτω από άθλιες συνθήκες στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ πριν λίγες μέρες στάλθηκε και το επίσημο χαρτί για έκδοση στο φασιστικό κράτος της Τουρκίας.

 Ο Sami Solmaz έχει διωχθεί επανειλημμένως από το τουρκικό κράτος για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και για τη συμμετοχή του στους αγώνες, όπως έχουν διωχθεί και χιλιάδες άλλοι σαν αυτόν, αρκετοί από τους οποίους επέλεξαν το δρόμο της πολιτικής προσφυγιάς για να γλιτώσουν τις φυλακίσεις και τα βασανιστήρια. Ο Sami Solmaz είναι επίσης διωκόμενος και στο γερμανικό κράτος μαζί με άλλους 9 αγωνιστές από την ATIK (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη).

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Τούρκο αγωνιστή Sami Solmaz. Η σύλληψή του Sami Solmaz από τις ελληνικές αρχές δείχνουν την υπέρμετρη “ευαισθησία” της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον ομόλογο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό και αποτελεί πρόκληση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες. Πρόκειται για μια δίωξη φρονηματική, πολιτική, εκδικητική.


-Απαιτούμε άμεση απελευθέρωση του Sami Solmaz και την παύση κάθε δίωξης εναντίον του.

-Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 4 Ιουνίου στις 11:00 στα Δικαστήρια.