26 Ιουν 2019

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27/6 για τη δίκη της Χρυσής Αυγής


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 27/6 στις 19:00 στην
Πλ. Γεωργίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής έχει μπει πλέον στην τελική της ευθεία με την έναρξη των απολογιών των κατηγορούμενων, με τους νεοναζί εγκληματίες, υπεύθυνους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και πλήθος ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων, να εξακολουθούν να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις πλατείες και τις γειτονιές μας.
Για την αποθράσυνση των νεοναζί βαριά πολιτική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Η κυβέρνηση, που υποκριτικά βάζει στο κέντρο της προεκλογικής της καμπάνιας την «αντίσταση στην ακροδεξιά», έχει αφήσει ανέγγιχτους τους φασιστικούς θύλακες εντός της αστυνομίας, ενοχοποιεί τους μετανάστες για την εγκληματικότητα και τους στοχοποιεί εκκενώνοντας προσφυγικές καταλήψεις, τη στιγμή που με τις πολιτικές της λιτότητας και των μνημονίων στρώνει τον δρόμο για την άνοδο των φασιστών.
Από την άλλη, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη «στρίβει» σε πλήρη ακροδεξιά ατζέντα, όπου ο ρατσιστικός λόγος, η υποστήριξη της πολιτικής της μαζικής κρατικής καταστολής και τα αντεργατικά σχέδια της 7ημερης εργασίας συγκροτούν μια ακραία επιθετική συγκρότηση του ελληνικού κεφαλαίου. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια όχι μόνο έδωσαν χώρο στην επανεμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδων της Χρυσής Αυγής, αλλά νομιμοποιούν την εμφάνιση ακροδεξιών σχημάτων και πολιτικών.
Η άνοδος των φασιστών και της Ακροδεξιάς δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Ευρώπη ο φασιστικός κίνδυνος είναι αποτέλεσμα των αντιπροσφυγικών και αντιλαϊκών πολιτικών της ΕΕ, πολιτικών με τις οποίες είναι πλήρως ταυτισμένη η ελληνική κυβέρνηση. Για τα θύματα των νεοναζί υπεύθυνοι είναι αυτοί που αφήνουν τους μετανάστες να θαλασσοπνίγονται στην Μεσόγειο, τους στερούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις από όλες και όλους μας και επιβάλουν μια αυταρχική αντιμετώπιση της φτώχειας και των αντιστάσεων.
Η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή και όχι στις πλατείες και στις γειτονιές μας. Το αντιφασιστικό εργατικό και λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του οφείλει να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους ώστε να καταδικαστούν οι πραγματικοί ένοχοι και παραγγελιοδότες των ταγμάτων εφόδου. Για να μην ξεχαστούν τα εγκλήματα και οι δολοφονίες του φασισμού. Για να μην υπάρξουν άλλες. Για να μην γίνει ο τρόμος τρόπος ζωής.

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Όλοι/Όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση Πέμπτη 27/6 στις 19:00 στην Πλ. Γεωργίου