7 Ιαν 2019

Ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και αναπνέει στους νέους αγώνες


Όλοι τη Τετάρτη 9 Γενάρη, 6.00 μ.μ, στην Πάτρα, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα»

Περάσαν 28 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή καθηγητή και Νίκου Τεμπονέρα, στις 8 Γενάρη 1991, και το μάθημα αγώνα και ζωής που μας παρέδωσε είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Σήμερα που κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο εντείνουν την επίθεση και χτυπούν τα εργατικά και λαικά συμφέροντα και ελευθερίες, η αγωνιστική στάση του Ν. Τεμπονέρα είναι οδηγός. Η μαχητική στάση αλληλεγγύης που έδειξε υπερασπιζόμενος τους μαθητές και τις καταλήψεις τους, τον αγώνα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κοντογιαννόπουλου-Μητσοτάκη, ήταν αγώνας για  το μέλλον του κόσμου της δουλειάς και της κοινωνίας. 
Η ηθική και πολιτική ευθύνη της δολοφονίας θα βαραίνει πάντα τη ΝΔ και τη Δεξιά ,το σύστημα που υπηρετούσαν τότε και οργάνωσε με τον κρατικό και κομματικό μηχανισμό του την εκστρατεία βίαιης ανακατάληψης των σχολείων. Η οργάνωση της δολοφονίας ήταν έργο των στελεχών της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ, με άμεσο αυτουργό τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Πάτρας Γιάννη Καλαμπόκα. Ο τότε υπουργός Παιδείας Κοντογιαννόπουλος, από τους επιτελείς του Μητσοτάκη και τους υπεύθυνους για το όργιο βίας ενάντια στην ξεσηκωμένη νεολαία, έγινε βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ. Ο ακροδεξιός δικηγόρος υπεράσπισης του δολοφόνου Καλαμπόκα, Αρβανίτης, ήταν βουλευτής της φασιστικής "Χρυσής Αυγής". Σήμερα, 28 χρόνια μετά, ο Νίκος Τεμπονέρας ζει και μας οδηγεί στους αγώνες.Στους αγώνες για την ανατροπή κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.Για την ανατροπή παλιών και νέων μνημονίων. Ενάντια στο σύγχρονο κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό κυβέρνησης-Ε.Ε.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση τιμής στο Ν. Τεμπονέρα και αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφάλαιο που καλούν ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι τη Τετάρτη 9 Γενάρη, 6.00 μ.μ, στην Πάτρα, στο σχολικό συγκρότημα «Τεμπονέρα», στην πλατεια Βουδ (Ψηλά Αλώνια).