15 Δεκ 2010

Πολιτική Ανακοίνωση για την Μαζική Απεργιακή Διαδήλωση στις 15/12


Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές που γέμισαν τους δρόμους στις πορείες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας απέναντι στην πιο σκληρή αντιλαϊκή επίθεση που γνώρισε μεταπολεμικά αυτός ο τόπος. Τους πάνω από 13.000 διαδηλωτές που συμμετείχαν στις δύο διαδηλώσεις που σήμερα 15/12 οργανώθηκαν στην πόλη της Πάτρας. Σημειώνουμε τη θετική πολιτική επιλογή σημαντικής μερίδας του εργατικού κινήματος και των διαδηλωτών να διαχωριστεί πολιτικά από την προδοτική ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, όπως αυτή εκφράζεται και εκπροσωπείται από τον  επικεφαλής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας. Τονίζουμε την ανάγκη συντονισμένων αποφασιστικών κλιμακούμενων αγώνων μέχρι τη νίκη. Εκφράζουμε την πεποίθηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να δυναμώσει το μέτωπο. Να περασουμε σε κοινές πορείες και διαδηλώσεις με αυτοτελή, ανεξάρτητα μπλοκ και συνθήματα όλων όσων αντιπαλεύουν την μάστιγα της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, ΔΝΤ. –ΕΕ. Να περάσουμε σε μια νέα αγωνιστική ενότητα του των εργαζόμενων και της νεολαίας αυτής της χώρας κόντρα σε λογικές υποταγής, ηττοπάθειας και διασπαστικής κομματικοποίησης του κινήματος. Διάθεση που εκφράστηκε και με την ενιαία σημερινή κοινή πορεία στην Πάτρα, με μέτωπο ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και την αποστροφή  στα διχαστικά και ανεπίτρεπτα συνθήματα και πρακτικές του ΠΑΜΕ.

Μπορούμε να νικήσουμε!

Σήμερα οι χιλιάδες των αγωνιζόμενων δείχνουν ότι ο κόσμος δεν μασάει από τέτοια! Από τη φτηνή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για την αναγκαιότητα αυτών των μέτρων, την αναγκαιότητα πολιτικής και οικονομικής κατοχής της χώρας από τους ‘ληστές λαών’ ΔΝΤ και ΕΕ και την κυβέρνηση Τσολάκογλου.
Η κρίση είναι δικιά τους κρίση, τα χρέη είναι δικά τους χρέη!

Καταγγέλουμε τη στρατιωτική στάση της αστυνομίας Πανελλαδικά. Στην Αθήνα οι δυνάμεις καταστολής χτυπούσαν στο ψαχνό με δακρυγόνα, ασφυξιογόνα ή και απευθείας. Η καταστολή πέρασε σε ένα νέο επίπεδο με μηχανές των ομάδων «Δ» και «Δίας» να πατάνε εργαζομένους, να εγκλωβίζουν μικρές ομάδες και να τις χτυπούν αλύπητα!

Φοβούνται!

Η καταστολή αυτή είναι ένδειξη της αδυναμίας τους – παραδέχονται ότι πολιτικά δεν πείθουν και αναγκάζονται να καταστείλουν την αγανάκτηση που γίνεται αγώνας. Στην Πάτρα η αστυνομία κράτησε πιο ‘διακριτική’ στάση ακριβώς διότι μετά  τη πτωτοφανή καταστολή στις 17 Νοέμβρη υπήρξε μαζική λαϊκή κατακραυγή από τον Πατρινό λαό.

Συνεχίζουμε! Η μαζικότητα της σημερινής κινητοποίησης διαμορφώνει σημαντική παρακαταθήκη για την συνέχεια.

Στο δρόμο της νικηφόρας συνέχισης του αγώνα είναι αναγκαία η συγκρότηση του μαζικού και διευρυμμένου Εργατικού- Λαϊκού Μετώπου ενάντια στο μνημόνιο και την πολιτική που εφαρμόζουν Κυβέρνηση – Τρόικα. Είναι αναγκαία η πιο σαφής, ριζικά αντιπαραθετική απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης, Πολιτική απάντηση που περνά άμεσα από τους πολιτικούς στόχους της «Παύσης Πληρωμών και Διαγραφής του Χρέους», της «άμεσης εξόδου από το Ευρώ και την συνολικότερης ρήξης με την ΕΕ», της «εθνικοποίησης και κοινωνικού ελέγχου των τραπεζών και των κοινωφελών επιχειρήσεων», της «αναδιανομής του πλούτου προς όφελος των εργαζόμενων τάξεων», της ανατροπής της κυβέρνησης από τα κάτω και από τα Αριστερά! Σε αυτή την κατεύθυνση η ανατρεπτική κοινή δράση της αριστεράς, μπορεί, πρέπει και έχει πολλά να προσφέρει . Χθες ήταν νωρίς, αύριο θα είναι αργά, σήμερα είναι η ώρα.