9 Ιουλ 2010

Δελτίο Τύπου

Τέλειωσε χθες με επιτυχία η σύσκεψη αντιπροσωπειών των οργανώσεων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία για τη μάχη των ερχόμενων περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στο φόντο πάντα της υπεραντιδραστικής πολιτικής που προωθούν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Δ.Ν.Τ. με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ.
 
Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η μάχη των επερχόμενων εκλογών δεν μπορεί παρά να ενταχθεί στο συντονισμένο αγώνα του Λαού για την αναχαίτιση και ανατροπή της προωθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια,στην ανεργία, στην ελαστική και ανασφαλή εργασία,στο "όλα πωλούνται και ιδιωτικοποιούνται", σε ένα ιδιότυπο "εργασιακό μεσαίωνα της εποχής της πληροφορικής".Επομένως - τονίστηκε - ο εκλογικός αγώνας, οι ίδιες οι εκλογές δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν βήμα καταδίκης αυτής της πολιτικής από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων.
 
Η δράση των πολιτικών κομμάτων έχει νόημα στο βαθμό που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επομένως θα στηρίξει πολιτικά την κάθοδο στην περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας καθώς και σε κεντρικούς Δήμους ανεξάρτητα αριστερά, αντικαπιταλιστικά ψηφοδέλτια που θα τοποθετούνται αντίθετα και "απέναντι" στη σαπίλα, συνδιαλλαγή ή τη συνδιαχείρηση του παρηκμασμένου πολιτικού συστήματος που έχει εδραιωθεί στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Ψηφοδέλτια αντίθετα στην αντιδραστική τομή που προωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κυβερνητικός νόμος "Καλλικράτης". Θα στηρίξει εκείνα τα σχήματα που θα ανατροφοδοτούν τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες, θα ενισχύουν την αγωνιστική λαϊκή ενότητα ενάντια στον αντιδραστικό συνασπισμό κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης και Δ.Ν.Τ. στη βάση των σύγχρονων εργατικών και νεολαΐστικων δικαιωμάτων.