10 Ιουν 2010

Κακώς μας ήρθες κ. Υπουργέ

Το Σάββατο 12/6 και ώρα 10:00 η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου έρχεται στην Πάτρα  για να παραστεί και να μιλήσει  σε εκδήλωση αποφοίτων τμημάτων της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Η κίνηση αυτή είναι αναμφίβολα κίνηση θράσσους αν κανείς αναλογιστεί τα δεινά που η πολιτική του υπουργείου Παιδείας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μέσα στους λίγους μήνες της δικής της διοίκησης έχει οδηγήσει στην απαξίωση την ίδια την Δημόσια Εκπαίδευση, έχει χτυπήσει βαθιά τα δικαιώματα και την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων τόσο των ΑΕΙ όσο και των ΤΕΙ. Είναι κίνηση θράσσους όταν είναι αυτή η κυβέρνηση που παίζει τις επόμενες πράξεις του δράματος της αναγνώρισης των κολεγίων, όταν είναι αυτή η κυβέρνηση που προωθεί το νόμο του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και συζητά για την κατάθεση νομοσχεδίου Πρώτης Απασχόλησης αλά CPE στη Γαλλία. 
Απέναντι  στην πολιτική τους ας υψώσουμε τον  αγώνα και τη συλλογική διεκδίκηση. Ο χώρος της εκπαίδευση, η νεολαία, οι καθηγητές όλων των βαθμίδων και συνολικά ο λαός της Πάτρας θα δώσουν το μήνυμα υπεράσπισης του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, θα παλέψουν για την αξία των πτυχίων, τους όρους εργασιακής ένταξης και προοπτικής των αποφοίτων. Σήμερα ιδίως που ο λαός δέχεται ένα το σαρωτικό χτύπημα στα δικαιώματα του από τη «Χούντα» Κυβέρνησης – ΕΕ και ΔΝΤ, σήμερα μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης πρέπει να υψώσουμε το τοίχος του αγώνα. Να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, να παλέψουμε για τις ανάγκες μας. Για να μην πάνε πίσω τα δικαιώματα μας έναν αιώνα, για να μην πληρώσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας – για μην ζήσουμε στην ανεργία και στην υποβάθμιση.  
Σάββατο 12 του Ιούνη η υπουργός θα δεχτεί θερμή αγωνιστική υποδοχή. Από τους συλλόγους και τους φορείς της εκπαίδευσης, από τους εργαζόμενους της Πάτρας. Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση με στόχο να πιέσουμε και να καταδείξουμε τις ευθύνες της υπουργού και της κυβέρνησης ιδιαίτερα για τα ζητήματα της εκπαίδευσης αλλά και γενικότερα. Με στόχο να παρέμβουμε και να συζητήσουμε για την εκπαίδευση που έχει ανάγκη ο λαός, για την πολιτική διέξοδο από την οικονομική κρίση και τις αντιλαικές πολιτικές που προωθούνται στο όνομα της.  
Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία
Στις 10:00 στην Πλ. Γεωργίου!
Να  υποδεχτούμε την  υπουργό όπως της  αξίζει!
Ενημέρωση: Τελικά η Υπουργός δεν ήρθε. Ο κόσμος των δασκάλων και αγωνιστές από τον Ξερόλακα που κινητοποιούνται εκεί υποδέχτηκαν και κατήγγειλαν δυναμικά τους κυβερνητικούς παράγοντες που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση. Οι δυνάμεις καταστολής βρήκαν την υποδοχή που τους αξίζει όταν υπερασπιζόταν μια εκδήλωση για την εκπαίδευση από τους... Εκπαιδευτικούς και τη Νεολαία! Η υποδοχή είναι απευθείας από τα απορρίματα που κανονικά θα πήγαιναν στον ΧΥΤΑ στο Ξυρόλακα.