12 Ιουν 2024

Ένας χρόνος από το έγκλημα στην Πύλο: συγκέντρωση, Παρασκευή 14/06 // 7:00μμ // πλ. Γεωργίου

 

Ένας χρόνος από το έγκλημα στην Πύλο: Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, να καταδικαστούν κυβέρνηση-ΕΕ

 

Συγκέντρωση την Παρασκευή 14/06 στις 7:00 στην Πλ. Γεωργίου

 

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το ρατσιστικό έγκλημα στην Πύλο, όπου 650 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο πνιγμός αποτέλεσε ευθύνη των ευρωπαϊκών και εγχώριων πολιτικών για τη μετανάστευση, που περιλαμβάνουν βίαιες απωθήσεις προσφύγων και μεταναστών μακριά από τις δυτικές χώρες. Στις 14/06/2023, ανοιχτά των Οινουσσών, το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου έγινε τάφος για εκατοντάδες κατατρεγμένους. Αυτοί οι άνθρωποι, που έχουν βιώσει την κόλαση στη γη και κυνηγημένοι από την οικονομική και κοινωνική αθλιότητα, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους αστικούς ανταγωνισμούς και τα δικτατορικά καθεστώτα, αναζητούσαν μια καλύτερη ζωή.

Στις 21/05/2024 στην Καλαμάτα, εννέα εκ των επιζώντων παραπέμφθηκαν σε δίκη, με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για μία προκλητική δίωξη που σκοπό έχει να συγκαλύψει τις πραγματικές ευθύνες για την πρόκληση του ναυαγίου και τα πραγματικά αίτια που γεννούν την μετανάστευση και τον ξεριζωμό.

Παρά την εισήγηση περί «αναρμοδιότητας» του δικαστηρίου το κατηγορητήριο κατέρρευσε. Πρόκειται για μια επιτυχία του κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα θύματα του ναυαγίου. Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα παλεύουν για να μπει τέλος στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο σε θάλασσα θανάτου, για να σταματήσουν τώρα οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να καταφύγουν στην προσφυγιά. Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όχι στις δολοφονικές επαναπροωθήσεις, στις επιχειρήσεις αποτροπής και στους φράχτες.

Να καταδικαστεί η πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο, η Ε.Ε. του πολέμου και του ρατσισμού, της Frontex. Να καταδικαστεί η συνένοχη και συμμέτοχη κυβέρνηση της ΝΔ και η πολεμική-ρατσιστική πολιτική της, να βάλουμε φρένο στην ακροδεξιά και τις εθνικιστικές-ρατσιστικές σκοταδιστικές αντιλήψεις που δηλητηριάζουν τους λαούς στην ΕΕ και τη χώρα μας. Να δυναμώσουμε το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα για να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι προετοιμασίες που οδηγούν σε κοινωνική καταστροφή και νέες τραγωδίες τους λαούς.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου διαδηλώνουμε μαζικά και απαιτούμε μαχητικά:

·       Οι ζωές των προσφύγων μετράνε!

  •        Ρίξτε τον φράκτη στον Έβρο!
  •        Σταματήστε τα pushbacks!
  •        Σταματήστε τις μαζικές δολοφονίες!
  •        Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!
  •        Κάτω η μεταναστευτική συμφωνία της ΕΕ!
  •       Όχι στους πολέμους και τις επεμβάσεις.
  •      Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις - Έξω από ΕΕ     -  ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι Βάσεις.
  •        Κάτω ο ρατσισμός, ο εθνικισμός και ο φασισμός
  •        Αλληλεγγύη και κοινή πάλη των Λαών, Ειρήνη, Ελευθερία, Διεθνισμός.
  •       Λευτεριά στην Παλαιστίνη – νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση.