2 Νοε 2023

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό! - Ανταρσύα Πάτρας

 


Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό!

Καμία συμμετοχής της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις

Έξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις.


Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η γενοκτονία των εκατομμυρίων Παλαιστινίων που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας προκαλούν την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. 

Η στάση ενεργητικής στήριξης του σφαγέα του παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση και το επίσημο αστικό πολιτικό σύστημα, η εμετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ισραηλινού κράτους δείχνουν τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή. 

Η ανοιχτά φιλοϊσραηλινή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, που εκφράστηκε και με την πρόσφατη επίσκεψη του Μητσοτάκη στο Ισραήλ, εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Η παραχώρηση της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα ως χώρου μεταστάθμευσης αμερικανονατοϊκών πολεμικών αεροσκαφών, υποστηρικτικών μεταγωγικών και ιπτάμενων τάνκερ είναι ένα ακόμη βήμα στην εμπλοκή της Ελλάδας υπέρ του Ισραήλ.

Η υπερφόρτωση της βάσης της Σούδας με αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, αντιτορπιλικά, καταδρομικά και υποβρύχια, η ένταξη της φρεγάτας Ψαρά πριν λίγες μέρες στη νατοϊκή επιχείρηση στις θαλάσσιες περιοχές Λιβάνου και Ισραήλ, με στόχο την παροχή υποστήριξης στο Ισραήλ, η παραχώρηση της πτέρυγας μάχης 112 στην Ελευσίνα αλλά και η πιθανή στάθμευση πλοίων στην ίδια περιοχή είναι σημάδια ότι ήδη βρισκόμαστε σε επικίνδυνη καμπή, ότι η ελληνική ανάμειξη γίνεται όλο και πιο ενεργή στη συμμετοχή και στήριξη των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού.

Απέναντι στην επικείμενη πολεμική κλιμάκωση, μόνο η κινητοποίηση του λαού μπορεί να ανακόψει τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Τον δρόμο δείχνουν οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο κόντρα στις κυβερνήσεις τους που ταυτίζονται με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Πρέπει να ενισχυθεί ο αγώνας για τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, για την άμεση παύση των πολεμικών επιχειρήσεων και την ήττα της πολεμικής προετοιμασίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν φορείς και πολιτικές οργανώσεις την Παρασκευή 3/11 στις 18:00 στην πλατεία Γεωργίου.