7 Απρ 2020

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΠΓΝΠ ΣΤΟ ΡΙΟ


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας χαιρετίζει τις δυναμικότατες κινητοποιήσεις της 7ης Απρίλη, πανελλαδικής ημέρας δράσης για τη δημόσια υγεία και στήριξη στους υγειονομικούς με την παρουσία  εκπροσώπων εργατικών σωματείων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων στον προαύλιο χώρο του ΠΓΝΠ στο Ρίο.






Σε αυτήν την πρωτόγνωρη συνθήκη που επιβάλλει η επιδημία του κορονοϊού και στην Ελλάδα, είμαστε αντιμέτωποι με την απαξίωση από πλευράς των κυβερνήσεων όλων των τελευταίων χρόνων και τις ΕΕ απέναντι στο ΕΣΥ η οποία εκφράζεται στα νοσοκομεία με υποστελέχωση , τεράστιες ελλείψεις ΜΕΘ και υγειονομικών υλικών.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί φωνάζουν για το αυτονόητο, την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης με άμεσες και μόνιμες προσλήψεις, άνοιγμα ΜΕΘ, δωρεάν τεστ για όλους κ παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για τους ίδιους και για όλους τους εργαζόμενους εν μέσω πανδημίας, πρόσφυγες και μετανάστες. Με την κυβέρνηση να "χαρίζει" εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές που χρεώνουν έως και 300€ το τεστ, εμείς απαιτούμε δημόσια και δωρεάν υγειονομική κάλυψη για όλους!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις δράσεις των υγειονομικών και καλεί σε  πολιτική επαγρύπνηση ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση της κυκλοφορίας και τη λογική της ατομικής ευθύνης. Να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας.

ΑΠΈΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΛΊΜΑ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΎΝ, ΜΈΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ, ΚΛΙΜΑΚΏΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ!