19 Μαρ 2020

Δελτίο Τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας #ΜένουμεΕνεργοί #Covid19Solidarity


Δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.
Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι αλλά το κεφάλαιο την πανδημία.
Τις τελευταίες εβδομάδες  που ο COVID-19 (κορονοϊός) πήρε και στη χώρα μας διαστάσεις επιδημίας, η πολύ σημαντική τήρηση των βασικών οδηγιών για την αντιμετώπιση της επιδημίας πρέπει να συνδυαστεί με το καθήκον της διαρκούς πάλης για άμεση και γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Δημόσια Υγεία, για την προμήθεια αναλώσιμων για άνοιγμα νέων νοσοκομειακών εγκαταστάσεων και προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, για κρεβάτια ΜΕΘ. Να μπουν μπροστά τα αιτήματα για ειδική μέριμνα για πρόσφυγες και μετανάστες, για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης τους αλλά και για απαγόρευση των απολύσεων, για διασφάλιση αδειών χωρίς καμία επίπτωση στις αποδοχές, πράγμα που πρέπει να ισχύει και για τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις που κλείνουν. Άμεσα μέτρα προστασίας ενάντια σε έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο. Καμία περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων όπως επιχειρούν να κάνουν ήδη αρκετοί εργοδότες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας με πολύμορφες παρεμβάσεις και άλλες δράσεις προσπαθεί να συμβάλει στη μαζική προβολή των παραπάνω αιτημάτων με νέες μορφές συνέχισης της πάλης. Υπέρ της δημόσιας δωρεάν υγείας για όλους, ντόπιους και μετανάστες, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα αποτελέσματα της επιδημίας, ενάντια στην Ευρώπη - φρούριο. Να σταθούμε πλάι στους υγειονομικούς, και σε όλους όσους έχουν ανάγκη αξιοποιώντας και την εμπειρία από τις μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης που αναπτύχθηκαν τα μαύρα χρόνια των μνημονίων. Θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο το επόμενο διάστημα καλώντας το λαό να κινητοποιηθεί.
Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να συνεχίσουν να παλεύουν με αλληλεγγύη, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά, πλάι ο ένας με τον άλλον. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση δικτύων αλληλεγγύης-αλληλοβοήθειας. Καλούμε τους εργαζομένους να διεκδικήσουν να μην πληγεί κανείς από την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να απευθυνθούν στα σωματεία-εργατικές συλλογικότητες. Να μην επιτρέψουμε καμία προσπάθεια επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα από κυβέρνηση-εργοδοσία.

Για ανθίσει η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, ο αγώνας, απέναντι στο φόβο και την αδιέξοδη ατομική λύση.
Κανένας μόνος του στη καραντίνα.
Υγεία-Παιδεία-Εργασία-Αξιοπρεπής ζωή για όλους.

Φωτογραφίες και βίντεο απο τις παρεμβάσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας τις τελευταίες μέρες :