26 Φεβ 2020

Κάλεσμα στην αντικατασταλτική πορεία Τετάρτη 26/02 στις 6:00 στο Παράρτημα

Δεν μας τρομοκρατούν!
Θα συνεχίσουμε να είμαστε ενοχλητικοί για την εξουσία τους!

Λίγη ώρα μετά την αθώωση των 2 φοιτητών για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ το Νοέμβρη του ΄19, η εικόνα του ένοπλου ειδικού φρουρού την στιγμή που γινόντουσαν μαθήματα στο χώρο, έρχονται να μας επιστρέψουν στην κανονικότητα του «νόμου και της τάξης» της Ν.Δ. Αυτή είναι η περιβόητη ασφάλεια για την οποία μιλάει η Ν.Δ στα πανεπιστήμια και φυσικά εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο της κυβέρνησης και του κεφαλαίου για να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης.
Η Ν.Δ., συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εντείνει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της, με απαραίτητο συνοδευτικό την ποινικοποίηση των αντιστάσεων, την καταστολή και την τρομοκρατία. Το μόνο που μαρτυρούν είναι ο φόβος τους για την άνοδο των αγώνων από τις συνέπειες της πολιτικής τους.  Το δήθεν ουδέτερο κράτος, οι μηχανισμοί του και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν με τα πρόστιμα, τις δικαστικές διώξεις, τους ασφυκτικούς ελέγχους βγάζουν σήμερα τα νύχια τους ενάντια σε όσους είναι ενοχλητικοί στο καθεστώς, αποκαλύπτουν τις διαπλοκές τους με το κεφάλαιο και βάζουν εμπόδια στα σχέδια τους.
Δεν θα τους περάσει! Λαός και νεολαία δεν θα σκύψουν το κεφάλι!
Τα πανεπιστήμια, τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς δεν θα γίνουν νεκροταφεία ιδεών και αγώνων! Τον δρόμο τον δείχνει το μαζικό κίνημα υπεράσπισης των 2 αγωνιστών φοιτητών, μελών της ΕΑΑΚ, και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έσπασαν την δικαστική πλεκτάνη χάρη στην αποφασιστική τους πολιτική στάση και το μαζικό κίνημα αλληλεγγύης.
Οι κινητοποιήσεις ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την καταστολή των φοιτητών/τριών μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε, δείχνει πως οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να αντισταθούν με μαζικό και μαχητικό κίνημα στην υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις.
        Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Το άσυλο ανήκει στο λαό!
         Πλήρης επαναφορά του και επέκταση σε χώρους δουλειάς και σχολεία!

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 26/2 ΣΤΙΣ 6μμ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ