17 Νοε 2019

Δήλωση οργανώσεων της αριστεράς για το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα


Δήλωση οργανώσεων της αριστεράς για το φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου στο Παράρτημα

46 χρόνια μετά: Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Πάτρας στην πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και σωματεία, την Κυριακή 17/11 στις 18.00 από το Παράρτημα. Το Πολυτεχνείο δεν χωράει σε μουσεία. Το Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ο χώρος της εξέγερσης των φοιτητών και του λαού της Πάτρας που ανέτρεψε τη χούντα των συνταγματαρχών. Οι αγώνες αυτοί εμπνέουν σήμερα την πάλη του λαού και της νεολαίας και δεν λησμονούνται.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο σήμερα που το ψωμί, η δουλειά, η παιδεία και η ελευθερία του λαού τσακίζονται βίαια από τα μέτρα λιτότητας και την καταστολή του κράτους. Το Πολυτεχνείο του 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία αντιμέτωπα με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ και του αστικού συστήματος εξουσίας που σφιχταγκαλιάζεται με τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, προωθεί νέα πολεμικά σχέδια στην περιοχή μας, συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξαν και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.
 Αυτή είναι η σύγχρονη επίθεση του κεφαλαίου που πρέπει να ανατρέψουμε για να διεκδικήσουμε το «Ψωμί-παιδεία-ελευθερία» της εποχής μας, τα εργατικά, λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα και ανάγκες
Ο χώρος του Παραρτήματος αποτέλεσε κέντρο αγώνων στην πόλη, από το Πολυτεχνείο του ’73, τις καταλήψεις του ‘91 μέχρι την μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Αποτελεί σημείο αναφοράς της πάλης -ειδικά της νεολαίας- ενάντια στα μνημόνια, την κρατική καταστολή, το φασισμό και τον εθνικισμό, για την ανάπτυξη του ασυμβίβαστου αγώνα και της πολιτικής ανεξαρτησίας της εργατικής τάξης από τον ιμπεριαλισμό, την αστική τάξη και τα κόμματα της, τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Ταυτόχρονα, επιδιώκουμε μέσα από ανοιχτές διαδικασίες συντονισμού την κοινή δράση των δυνάμεων της μαχόμενης αριστεράς και μια κοινή διαδήλωση από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ώστε να μη χαθεί η εξέγερση του ‘73 στη λήθη, για να συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη.

Καλούμε όλο το λαό και τη νεολαία, τα σωματεία και τους συλλόγους να συμμετάσχουν στο τριήμερο εορτασμό στο Παράρτημα!
Όλοι-ες στην πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17/11 στις 18:00 από το Παράρτημα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Ε.Ε.Κ ΚΚΕ (μ-λ)