16 Σεπ 2019

Κάλεσμα σε συγκέντρωση για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την Τετάρτη 18/9 στις 18:00 στην Πλ. Γεωργίου




Έξι χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αντιφασίστα τραγουδιστή, που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά. Έξι χρόνια αγώνα για να καταδικαστεί η νεοναζιστική συμμορία, που σαν το πιο πιστό σκυλί των αφεντικών, ενεργοποιήθηκε άμεσα για να τρομοκρατήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα στην περίοδο της κρίσης.

Το λαϊκό – αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε νίκες όλα αυτά τα χρόνια, νίκες που έκλεισαν τα γραφεία της Χ.Α. κατά τόπους και εμπόδισαν τους φασίστες από το να κυριαρχήσουν στο δρόμο και να οργανώσουν τα πογκρόμ που σχεδίαζαν. Νίκες που απονομιμοποίησαν στην κοινωνία την εναλλακτική του φασισμού, ενώ η ίδια η νεοναζιστική συμμορία φυλλορροεί με πολλαπλές αποχωρήσεις μελών της και μετά από έξι χρόνια βρίσκεται πλέον εκτός Βουλής. Το πολιτικό σύστημα, στην προσπάθεια του να εξαγνιστεί από το φίδι που το ίδιο δημιούργησε και να διατηρήσει την αξιοπιστία του, προωθεί νέες μορφές της ακροδεξιάς στο πολιτικό σκηνικό, όπως το κόμμα Βελόπουλου, ενώ διάφορες ομάδες φασιστικής βίας και τρομοκρατίας έχουν την ανοχή κράτους και παρακράτους.

Οι άρχουσες τάξεις και ο κόσμος του κεφαλαίου σ’ όλο τον κόσμο χύνουν συστηματικά ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν την οργή για τη διαρκή λιτότητα, τη φτώχεια, τις αντιδραστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και ρίχνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζόμενων και της νεολαίας. Ταυτόχρονα, πιστή στο δόγμα του «Νόμου και της Τάξης», καταστέλλει το λαϊκό κίνημα, χτυπά πρόσφυγες, μετανάστες, ωθώντας τους στο κοινωνικό περιθώριο σε camps - στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ τάζει στην Μέρκελ και την ΕΕ την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της ΕΕ, συνεχίζοντας στα βήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψε την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ενώ χαϊδεύει την ακροδεξιά ώστε να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης της όποιας πολιτικής αστάθειας.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στη τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος να επιβάλλει με τη δράση του ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος και της πάλης για να ηττηθεί η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΕΕ, για μια καλύτερη ζωή των λαϊκών στρωμάτων και των φτωχών, Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων. Πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τον πόλεμο, για τη διαγραφή του χρέους και την έξοδο από ΕΕ-ευρώ, με συνολικό αντικαπιταλιστικό αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.



ΟΛΟΙ/ΕΣ στη συγκέντρωση για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Τετάρτη 18/9 στις 18:00 στην Πλ. Γεωργίου!