12 Δεκ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/12 ΣΤΙΣ 9.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/12 ΣΤΙΣ 9.00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης - Να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την επίθεση σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, προς όφελος του ΣΕΒ, των δανειστών και της ΕΕ.
Η προσπάθεια μέσα από άσχετο νομοσχέδιο να περάσει τροπολογία για το τσεκούρωμα του απεργιακού δικαιώματος των πρωτοβάθμιων σωματείων αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του κανιβαλισμού της κυβέρνησης. Μπορεί βέβαια από την άμεση αντίδραση των εργαζομένων να απέσυραν στο παραπέντε την απεργοσπαστική τροπολογία, όμως σχεδιάζουν να την ξαναφέρουν σε λίγες μέρες για ψήφιση! Δώρο στο ΣΕΒ παρέα με την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, την επέκταση προσωρινών και ελαστικών συμβάσεων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Παράλληλα η κυβέρνηση  με τους “θεσμούς”, έχουν συμφωνήσει και προωθούν προς ψήφιση στο όνομα της 3ης μνημονιακής αξιολόγησης νέα αντιδραστικά μέτρα. Νέες περικοπές στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις μέχρι και 40%. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με τελευταίο λάφυρο τη ΔΕΗ και την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας για να κερδοσκοπήσει το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο από τις λαϊκές ανάγκες.
Μέσα σε όλα αυτά αντιλαϊκός προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των δαπανών για την κοινωνική πρόνοια, το ΕΚΑΣ, την παιδεία την υγεία και τις συγκοινωνίες. Αύξηση προβλέπει μόνο για τους τραπεζίτες: Το 2018 θα δοθούν 6 δισεκατομμύρια για τόκους για το ΧΡΕΟΣ στους διεθνείς τοκογλύφους!
Στο στόχαστρο μπαίνει και η λαϊκή κατοικία με το μέτρο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση νομίζει πως έτσι θα σταματήσει το κίνημα που σαρώνει τα Ειρηνοδικεία της χώρας παρά την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ και τις απειλές για διώξεις όπως προαναγγέλθηκε από τον υπουργό της «αστικής Δικαιοσύνης».
Κι ενώ τσακίζουν εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας τον λαό σε μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση, ξεδιάντροπα κλείνουν οπλικές συμφωνίες με τους Αμερικάνους αξίας δις ευρώ, μετατρέποντας ταυτόχρονα την χώρα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικών σχεδίων.
Καμιά αναμονή-καμιά ανοχή!
Δεν έχουμε αυταπάτες. Με μαζικούς και ανυποχώρητους αγωώνες να συγκρουστούμε με το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ  , να ανακόψουμε την επίθεση και να σημειώσουμε νίκες!
Δεν πληρώνουμε το χρέος, δεν περιμένουμε «δεσμεύσεις», παλεύουμε για την διαγραφή του. Έξοδο από τη φυλακή των μνημονίων της ΕΕ και του ευρώ, από την σκοπιά της διεθνιστικής πάλης των λαών. Να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων.
Ξέρουμε από την πείρα μας ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υποτάσσεται στην αστική στρατηγική, στην εργοδοσία, στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις, ούτε μπορεί και ούτε θέλει να οργανώσει την εργατική αντεπίθεση.
 Κάτι που επιβεβαιώνουν με το πιο εμφατικό  τρόπο τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΚΠ. Εκεί όπου η πλειοψηφία του ΕΚΠ(ΠΑΣΚΕ) σε αγαστή συνεργασία με την ΔΑΚΕ, ακολουθούν πιστά όλους την αντεργατική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου. Η πολιτική τους στο ΕΚΠ χαρακτηρίζεται από απεργοσπασία, ανοιχτή επίθεση κατά αγωνιζόμενων εργαζομένων, στήσιμο σωματείων-φαντασμάτων, νόθες διαδικασίες, στήσιμο επιχειρήσεων από συνδικαλιστές, μέχρι και τον δανεισμό εργαζομένων σε ντόπιους επιχειρηματίες για το σπάσιμο επισχέσεων εργαζομένων. Στόχος της εργοδοτικής διοίκησης του ΕΚΠ, είναι να χειραγωγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην Πάτρα, μέσω του ελέγχου της διοίκησης του ΕΚΠ. Επομένως δεν είναι απλά ζήτημα να καθαριστούν τα μητρώα και να αλλάξει η διοίκηση, όπως και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ υποστηρίζουν, αλλά συνολικά ταξικής ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος σε σκοπιά ρήξης και ανατροπής ,για τα  συμφέροντα των εργαζομένων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :
-Ανατροπή της κυβέρνησης και κάθε επίδοξου διαχειριστή.
-Έξω από μνημόνια, ευρώ και ΕΕ τώρα!
- Το αναφαίρετο  δικαίωμα στην απεργία για το οποίο χύθηκε αίμα εργαζομένων.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Πλήρης κατάργηση όλων των μορφών
ελαστικής εργασίας. Μαζικές προσλήψεις σε σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες κόντρα στους νέους κόφτες και τις περικοπές.
-Καμία μείωση και αντίθετα αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Πλήρης επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων τώρα, ριζική αύξηση του κατώτατου μισθού, στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων. Να σταματήσει το αίσχος και ο ρατσισμός ενάντια στους νέους. Κανένας «υποκατώτατος» μισθός, ίση αμοιβή για ίση εργασία.
-Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα ανεργίας ίσo με το βασικό μισθό και χωρίς προϋποθέσεις.
-Να σταματήσουν όλες οι ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις τραπεζών και βασικών κλάδων με εργατικό–λαϊκό έλεγχο.
-Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
-Όχι στη φορολεηλασία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αύξηση στο όριο του αφορολόγητου.
-Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία. Μπλόκο και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στις
κατασχέσεις. Διαγραφή των χρεών των εργαζομένων και του λαού.
-Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Όχι στο χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και τον αγώνα.

- Όχι σε πολεμικούς εξοπλισμούς και εξοπλιστικά προγράμματα. Έξω το ΝΑΤΟ και οι Βάσεις του θανάτου, καμία εμπλοκή στις επιδιώξεις και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών.