7 Μαΐ 2016

Προς ψήφιση στη Βουλή, τα αντεργατικά νομοσχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Με διαδικασία εξπρές, η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πάει να ψηφίσει το ασφαλιστικό-φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο, μαζί με τις εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, δείχνοντας έτσι το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ!
Σε 48ωρη γενική απεργία στις 6 και 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ "κατηγορεί" την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track, προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Όμως από καιρό είχε καταστεί σαφές ότι η εργοδοτική και συνδικαλιστική γραφειοκρατία πήγαινε για εκτόνωση και όχι για κλιμάκωση, αντί να οργανώσει έναν αγώνα σύγκρουσης με στόχο να μην φέρουν το ασφαλιστικό-φορολογικό στη Βουλή. Παρακολουθούσαν απλά τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και περιορίζονταν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Στον ίδιο λάκκο και το ΠΑΜΕ, παρόλη την αναφορά του στους κοινωνικούς αγώνες. Εξάλλου, ήταν οι εκπρόσωποί του, στην ΓΣΕΕ, που πρότειναν να μην υπάρξει απεργιακή κλιμάκωση μετά τις 4 Φλεβάρη, αλλά να γίνει απεργία, όταν το νομοσχέδιο θα έφτανε στην Βουλή!

Η κατάθεση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος μαζί με το φορολογικό νόμο-λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, αποτελεί κλιμάκωση του κοινωνικού πολέμου της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργούν την ουσία της ασφάλισης σαν κοινωνικό δικαίωμα και με το νέο φορολογικό καταληστεύουν το λαϊκό εισόδημα, αφήνοντας στην απέξω για ακόμα μια φορά το κεφάλαιο.

Ως εδώ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την ανατροπή του εργασιακού κ ασφαλιστικού μεσαίωνα!
Δεν είναι αργά. Κλιμακώνουμε τώρα, με συλλαλητήρια, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων... Για να μην ψηφισθεί το σχέδιο τερατούργημα. Για να κάνουν πίσω κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 7/2 ΣΤΙΣ 6μμ