20 Ιουν 2015

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΌΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ -ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΥΡΩ-ΕΕ


Οι 5μηνες διαπραγματεύσεις επιβεβαιώνουν ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι εχθροί των εργαζόμενων και της νεολαίας. Οι απαιτήσεις των «θεσμών», της γνωστής μας Τρόικας, αναδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι η ΕΕ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ, δεν είναι παρά στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι, εκπρόσωποι του κεφαλαίου, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.  Με όπλο τους ένα ληστρικό και σκληρά ταξικό χρέος που δημιούργησαν σε συνεργασία με την ελληνική αστική τάξη και τους πολιτικούς της εκφραστές, δολοφονούν εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με τις μνημονιακές πολιτικές και τον οικονομικό στραγγαλισμό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ κινείται σε αντιλαϊκή κατεύθυνση. Η δική της πρόταση προς τους «θεσμούς» είναι μια πρόταση,  νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή.  Είναι ενταγμένη στο αστικό πλαίσιο της διαχείρισης. Η πορεία των διαπραγματεύσεων δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπό αυτές τις συνθήκες πολιτική προς όφελος του λαού και των εργαζομένων, παρά μόνο υπεράσπιση των συμφερόντων των δανειστών  και του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να παλέψουν να μην περάσει η νέα συμφωνία.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να συμβάλει ο λαός και η νεολαία στην ήττα και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και στο άνοιγμα ενός άλλου δρόμου για την ελληνική κοινωνία. Ενός δρόμου έξω από την φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, με στάση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους, με εθνικοποιήσεις τραπεζών και βασικών τομέων της οικονομίας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, με μέτρα άμεσης και ριζικής βελτίωσης της ζωής των εργαζόμενων, με φορολόγηση του μεγάλου πλούτου που μένει έως τώρα ανέπαφος. Για να ηττηθεί η κυβερνητική πολιτική της υποταγής, να τσακιστεί η πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου. 

Με ένα λαό πρωταγωνιστή και αποφασισμένο να υπερασπίσει με κάθε τρόπο και μέχρι τέλους τα ζωτικά συμφέροντα του, υπάρχει πραγματική ελπίδα να αλλάξουν τα πράγματα.

Καλούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με συλλαλητήρια και προκήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε όλους τους χώρους μόλις αναγγελθεί η νέα συμφωνία. Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς σε κοινή δράση για να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο αντεπίθεσης, ρήξης και ανατροπής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και  η ΜΑΡΣ θα συνεχίσουν στον δρόμο της πολιτικής συνεργασίας που άνοιξε στις εκλογές της 25ης του Γενάρη, με βάση τις πολιτικές ανάγκες της περιόδου και τις αποφάσεις των οργάνων των δύο δυνάμεων

ΟΛΟΙ ΣΤHN ΔΙΑΔΗΛΩΣH 21/6 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΓΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:00ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ