20 Νοε 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Για το όργιο καταστολής στην Πάτρα στις 17/11Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν εχθές, 17/11, στους δρόμους της Πάτρας, και ένωσαν τις φωνές τους κρατώντας ζωντανό το Πολυτεχνείο και το σύνθημα για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα. Φοιτητές και σπουδαστές, σωματεία, φορείς και συνελεύσεις της πόλης έστειλαν βροντερό μήνυμα αγώνα και ανατροπής. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση αντιπαρέταξε την καταστολή και την βία των ΜΑΤ, των δακρυγόνων, των κρότου λάμψης.
Όσο και αν προσπαθούσε η αστυνομία με την προκλητική της στάση καθ’όλη την διάρκεια του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου, η πορεία χαρακτηρίστηκε μόνο από την αποφασιστικότητα του λαού της Πάτρας και τα συνθήματα του ανυποχώρητου αγώνα απέναντι στην εξαθλίωση και την λιτότητα του Μνημονίου και της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ-Κεφαλαίου.
Αμέσως μετά την λήξη του συλλαλητηρίου και πριν προλάβει ο κόσμος να απομακρυνθεί, η αστυνομία προέβη σε ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής και κυνηγητό στους δρόμους της Πάτρας. Με αναίτια και απροκάλυπτη βιαιότητα κυνήγησαν εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενους από την μια άκρη της πόλης στην άλλη. Αυτή η επίθεση απέναντι σε φοιτητές και εργαζομένους έγινε για να τρομοκρατηθεί το λαικό κίνημα, για να αμαυρωθεί το Πολυτεχνείο όπως προσπαθούν χρόνια τώρα να κάνουν, αλλά για άλλη μια φορά απέτυχαν οικτρά.

Η προσπάθεια τους να εκφοβίσουν το λαό και της νεολαίας της Πάτρας είναι γνωστή. Ακόμα και πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα φόβου κάνοντας, ενώ με την θεωρία των ‘’δυο άκρων’’ προσπαθούν να εξισώσουν την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής με τον απεργό, τον φοιτητή, τον άνθρωπο του μόχθου που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του. Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει! Οι φοιτητές και οι μαζικοί φορείς της πόλης τίμησαν για 3 μέρες τα 40 χρόνια από την επέτειο του Πολυτεχνείου έξω από το κλειστό και κατειλημμένο από το Δήμο και την Αστυνομία Παράρτημα, διαμαρτυρόμενοι δυναμικά και διεκδικώντας την επανοικιοποίηση του από τους φοιτητικούς συλλόγους και τον αγωνιζόμενο λαό της Πάτρας. Η απάντηση που πήραν ήταν η μεγαλειώδης πορεία, η απάντηση που θα πάρουν είναι οι ανυποχώρητοι αγώνες μας, για τα σύγχρονα πολυτεχνεία που θα οδηγήσουν στην ανατροπή τους.