18 Μαΐ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 17/5/2013ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 17/5/2013

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καταγγέλλει το οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομίας για απρόκλητη επίθεση στην περιοχή της Πλατείας Όλγας κατά τη διάρκεια αυτοοργανωμένου πάρτυ που διοργανώνεται κάθε Παρασκευή. Γύρω στις 11 το βράδυ μια αναίτια ισχυρή αστυνομική δύναμη από ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, Ασφάλεια, Αστυνομία περικύκλωσε την πλατεία και κατευθύνθηκε προς τους διοργανωτές του πάρτυ με τον αστυνομικό διοικητική να λέει χαρακτηριστικά «δεν είναι τίποτα απλά θέλω να πάρω μαζί μου 4-5 άτομα». Τα 30 περίπου άτομα που βρίσκονταν εκεί δεν αντέδρασαν αλλά η συνεχόμενη προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην πλατεία, ο «έλεγχος» στα γύρω μαγαζιά και οι αδικαιολόγητες προσαγωγές οδήγησαν στο να συγκεντρωθεί αρκετός κόσμος που απαιτούσε να φύγει η αστυνομία. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, το πάρτυ ξανάρχισε, αλλά για την Αστυνομία το σχέδιο δεν είχε ολοκληρωθεί: μετά από μισή ώρα έγινε επιδρομή από ΜΑΤ στην Πλατεία Όλγας χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και κρότου λάμψης,  χτυπώντας και κυνηγώντας τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, οδηγώντας τους συγκεντρωμένους να στήσουν πρόχειρα οδοφράγματα στη Ρήγα Φεραίου ώστε να ανακόψουν την επίθεση της αστυνομίας. Η επιθετική διάθεση των αστυνομικών δυνάμεων δε σταμάτησε εκεί αφού η ρίψη δακρυγόνων και το κυνηγητό σταμάτησαν τελικά μετά τις 3 τη νύχτα.
Η χτεσινή κίνηση της Αστυνομίας αποτελεί ένα οργανωμένο σχέδιο της Αστυνομίας και της κυβέρνησης για να εμπεδωθεί το κλίμα τρομοκρατίας και στην Πάτρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση αυτή γίνεται λίγο καιρό μετά την επίσκεψη Δένδια στην Πάτρα. Στόχο έχει να δημιουργήσει κλίμα φόβου σε μια λογική ότι ανά πάσα στιγμή η Αστυνομία μπορεί να «καθαρίσει» την πόλη. Η κίνηση αυτή σίγουρα εντάσσεται στα σχέδια για επιχείρηση αστυνομοκρατίας για την προστασία των - δηλωμένων πλέον – ναζιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του περιφερόμενου θίασού τους ενόψει της συγκέντρωσής τους στην Πάτρα, μια πόλη που δεν έχουν καταφέρει να έχουν δημόσια παρουσία. Αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που η Αστυνομία της περιοχής οργανώνει στημένες κατηγορίες για τους μετανάστες εργάτες που ξεσηκώθηκαν στη Μανωλάδα και φυλακίζει τους μετανάστες που μαχαιρώθηκαν την Κυριακή από τους μπράβους των αφεντικών. Τα ψέματα των τοπικών ΜΜΕ που παραπληροφορούν συστηματικά, αναπαράγοντας την εκδοχή των γεγονότων που διαρρέει η αστυνομία, δεν μπορούν συσκοτίσουν τα πραγματικά γεγονότα. Η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι πολιτικές οργανώσεις και οι αυτοοργανωμένοι χώροι δεν τρομοκρατούνται με τέτοιες ενέργειες. Το σχέδιο αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Πάτρας δε θα περάσει.