6 Μαρ 2012

Ανακοίνωση για το κλείσιμο του εργοστασίου της Coca-ColaΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καταγγέλλει την πολυεθνική Κόκα – Κόλα που προχωράει στο κλείσιμο των εργοστασίων σε Πάτρα -  Θεσσαλονίκη σχεδιάζοντας την μεταφορά τους σε Βουλγαρία – Ιταλία. Η εργοδοσία αυτού του πολυεθνικού κολοσσού ήδη από πέρσι έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στους εργαζόμενους αρνούμενη να υπογράψει συλλογική σύμβαση με το σωματείο. Πριν στεγνώσει το μελάνι του δεύτερου μνημονίου φαίνεται έμπρακτα πόσο και πως η πλεονεξία των καπιταλιστών ενισχύεται  από την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και συνολικά των εργατικών δικαιωμάτων που νομοθετεί διαρκώς η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα.

Η πολυεθνική εταιρεία της Coca – Cola, αχόρταγη μεθοδεύει τη μεταφορά της παραγωγής στη Βουλγαρία, προκειμένου να εξασφαλιστεί μικρότερο κόστος παραγωγής, ενώ η ίδια ανακοίνωσε ότι το πρώτο εννιάμηνο του 2011 είχε κέρδη 300 εκ. ευρώ! Το 2011 όλες οι εταιρείες του Ομίλου πραγματοποίησαν επιστροφές κεφαλαίου προς τους μετόχους, συντηρώντας έτσι τόσο ένα αυξημένο μερίδιο δανεισμού, όσο και ένα υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος.

 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργάτες της Coca-Cola, οι οποίοι βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Όπως οι εργάτες στη Χαλυβουργία έχουν καταφέρει να στριμώξουν την αδιάλλακτη εργοδοσία του Μάνεση, έτσι και οι εργάτες της Coca-Cola μπορούν να νικήσουν. Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους μετόχους της εταιρείας να μοιράζονται τα κέρδη και οι εργαζόμενοι να χάνουν τις δουλειές τους με πρόσχημα τις «απώλειες», δηλαδή τη μείωση του ποσοστού κέρδους. 

Η απάντηση πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εργοδοτική επίθεση:

Με απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδια του Ομίλου. Να επιβάλλουμε να μείνει το εργοστάσιο ανοιχτό, ακόμα και με την εθνικοποίησή του χωρίς αποζημίωση για τον Όμιλο και με έλεγχο από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Για να πληρώσουν επιτέλους την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές!