6 Μαρ 2010

Να γίνει Χαμός!

Σημαντική ήταν η επιτυχία, η μαζικότητα και η δυναμική των πρώτων κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα και την υπόλοιπη Ελλάδα, την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή. Αποτελούν το αποτέλεσμα της γνήσιας λαικής αντίδρασης απέναντι στα νέα και πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα της κυβέρνησης, της λαικής αντίδρασης που βρίσκει διέξοδο παρά τον προδοτικό ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (στην Πάτρα η ΠΑΣΚΕ δεν όρισε ούτε πορεία για την Παρασκευη 5/3, μέρα ψήφισης των νέων μέτρων του ΠΑΣΟΚ) αλλά και τον αδιέξοδο δρόμο του ΠΑΜΕ που ακόμα και αυτή τη στιγμή επενδύει στην ήττα, κάνει κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι κινήσεις ένωσης των εργαζομένων.

Παρά τη μαζικότητα όμως που υπήρξε στο δρόμο, η μέχρι τώρα πορεία του κινήματος δεν αρκεί. Πρέπει και μπορούμε να πάμε πιο μακριά. ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ανασχεθούν έστω σε όψεις τους. Το λαικό κίνημα μπορεί να βρεθεί σε θέσεις μάχης. Ο συσχετισμός δύναμης μπορεί να βελτιωθεί στο βαθμό που κατακτηθεί ένας αγωνιστικός συντονισμός, στο βαθμό που οι εργαζόμενοι πραγματικά ενώσουν τον αγώνα τους. Σήμερα οι δυνάμεις της αντίστασης μπορούν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και η Αριστερά δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία να καταφέρει καίρια πλήγματα στις δυνάμεις του κεφαλαίου. Όμως αυτό δεν θα το καταφέρει αν δεν είναι ριζοσπαστική, μάχιμη, αγωνιστική, μπροστάρα στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας. 

Σε αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Στο να προσπαθήσουμε να ενώσουμε τον αγώνα των εργαζομένων, ιδίως μέσα από τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αχαία αλλά και την ίδρυση Σωματείων ανά κλάδους και χώρους δουλειάς (ΣΜΤ, Δρόμος για Πύργο). Στο να προτάξουμε τα απαραίτητα αιτήματα που θα ενοποιούν πολιτικά τον αγώνα των εργαζομένων, τη μάχη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική του Προγράμματος Σταθερότητας κερδών και διάλυσης των λαικών κατακτήσεων. Στο να συντονίσουμε τη δράση των αγωνιστικών δυνάμεων ώστε να πλατύνει το μέτωπο απέναντι στην εφαρμογή του αντιλαικού πλαισίου μέτρων που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Συνεχίζουμε! ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ! Δίνουμε τη μάχη με όλη μας τη δύναμη! Το ΠΑΣΟΚ δεν πείθει. Το θέατρο για τις πιέσεις της ΕΕ που τάχα κάνουν τα μέτρα αντικειμενικά δεν ισχύει. Μπορούμε να τους αντιπαλέψουμε. Μπορούμε να νικήσουμε!

Τρίτη 9/3, 18:00 πορεία από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας (Απόφαση Σύσκεψης Πρωτοβάθμιων Σωματείων)

Πέμπτη - Απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Διαδήλωση από το Εργαρτικό Κέντρο Πάτρας